måndag 28 februari 2011

You can leave your hat on...




Mössor, hattar och kepsar, det är sånt som "alltid går åt", och sen kommer det tillbaka, på ett sätt eller annat, eller inte...

Favorithatten försvann en dag, så jag sydde en ny med mönster från Ottobre 2010 eller 2009? Modellen blev väl kanske inte så hattliknande som jag hade trott efter bilden i tidningen, jag vet inte riktigt hur man får till den där korvböjen på toppen. Är det konstruktionen eller materialet som gör det? Jag tycker denna blev mer som en buckethat, men nöjd ändå.

Fika på Starbucks, på uteserveringen. Det har varit fantastiskt väder hela långhelgen med över 25 grader och solsken!


En kvällsbild framför det otroliga pariserhjulet uppepå shoppingcentrat Miramar som ligger 5-10 minuters promenad från där vi bor. Byggnad + hjul är över 100 meter, fantastisk utsikt!


Tur att......jag hann med att fota en sväng innan favorithatten kom tillrätta.
Någon som har nåt tips angående den där korvböjen förresten?


måndag 21 februari 2011

Det blommar i parken



Jag tänkte göra er avundsjuka! Titta vad som blommar i våran lekpark!
När man har sådan här omgivning så ska man ju passa på att fota utomhus, eller hur? Kan inte fler bloggare varva sina fina photoshopbilder med lite utomhusbilder? Det vore kul.

Med på bilden är även det senaste färdigställandet på min "att-göra-innan-jag-får-åka-till-tygmarknaden igen-lista!"! Man måste ha sånt, annars köper man bara tyger och får ingenting sytt. Detta är en liten necessär/vad-som-helst, en del av beställning. Egentligen gällde beställningen bara en liten axelremsväska till en liten flicka som ville vara som sin mamma, men jag tyckte det kunde vara kul att sy en exakt likadan (utan remmen) till mamma så får hon vara som sin dotter istället. Är samma som denna, med instruktioner från Noodlehead.



blondaste killen i stan, jag lovar!!

söndag 20 februari 2011

Lite vimplar



Sonens rum är inte vidare inrett, bara vitt och tråkigt. Men nu har jag köpt lite väggklistermärken och sytt lite vimplar. Piggar upp ovanför den fina namnskylten vi köpte på resa i södra Taiwan när Nils låg i magen redan. Svante fick också en när han var i magen, men då hette han Knut. ;) Och tack än en gång till Linnea som nyss åkte till samma ställe och kunde passa på att skaffa en ny skylt, som det står Svante på.

mind the baby i sängen! mamma ska bara fota.

fredag 18 februari 2011

Guess what?

Fler mei tais! Hurra! Vad kul!
Dessa två mei tais var en beställning jag fick mittemellan den äldsta sonen var hur sjuk som helst, och det att jag och min sambo blev jättesjuka i halsfluss. Viljan var stor men orken minimal. Men så fort vi knatat iväg till doktorn för lite meducinus miraklus, och blivit pigga och alerta så kunde jag sätta igång. Härligt! En ny modell var också begärd, vändbara och avtagbart huvudstöd, samt utbredbara axelband som ger den mera sjalkänslan i en mei tai.


Men skulle jag hinna färdigt? Det var frågan. Jag hade bara ett par dagar på mig innan vi skulle åka till Thailand, eller nja, vi åkte på söndagen men posten stänger kl. 5 på fredag, så det var min deadline. Och jag blev färdig klockan 5 på fredag. En halvtimme tidigare och jag hade kunnat kila iväg och posta dessa. Vilken tur att vi lärt känna ett sv
enskt par via min sambos jobb, och Linnea kunde hjälpa mig med postbestyren first thing måndag.

Sedan fick postgången sköta sitt medan jag latade mig i Thailand.


torsdag 17 februari 2011

Tomatbyxor



Fantastiskt tomattyg! Passar bra med det rödrandiga.

Dumt bara att det är så tunt, så byxorna är egentligen lite för tunna för att använda nu, ännu är det lite för kallt. (16 grader "bara", och fuktigt). Men de senaste 2 dagarna har det varit underbart väder med solsken! Säkert 23 grader (det ni! sitt ni i eran femtielfte köldchock!)


onsdag 16 februari 2011

Pimpar barnvagnen


Herregud, man kan ju tro att jag aldrig syr, bara en massa inlägg om tävlingar, resor, tyg och allting annat. Men visst syr jag, har en del obloggat, men dessa dynor till barnvagnen sydde jag färdigt idag.

I love my vagn, och I love detta körsbärstyg, skitsnyggt om du frågar mig. ;) Men den blev kanske i det tunnaste laget, har inte något typ av mellanlägg, utan bara körsbären och baktill en röd fleece. Tvivlar dock på om min maskin skulle orka med att sy i skumgummi som jag antar man ska ha. Men detta duger fint!

Jag är fortfarande ingen superkompis med min sambos superkamera, och inte med photoshop heller för den delen, men lite har jag lärt mig, och även upptäckt hur bra det är att kunna klippa bort röran i bakgrunden.


Vrålåket är för övrigt en Babyjogger City Select, som man kan använda både som enkelvagn och dubbelvagn, och kan vända barnen i sjuttioelva olika kombinationer. Sååå bra!

tisdag 15 februari 2011

Tävlingar är kul

Nu är senaste tävlingsvinsterna ivägskickade, det tog ett tag i och med resan. Men nu så är det gjort, och varför inte slänga ut en till tävling?! Det är så kul! Dels att ge bort någonting men också att fler upptäcker min blogg såklart.

Vinsten denna gång är en valfri nålkudde som jag plockade upp när jag var iväg på semestern.
Den är som sagt tillverkad i en liten by, som heter Kuddbyn, (egentligen inte) och ligger ett par mil utanför Yasothon. Ni som varit i Thailand kanske har sett fina 3 kantiga kuddar, mycket otympliga att ta med sig men ack så lockande då dom är så vackra. De är stoppade av ett naturmaterial, ja vad kan det vara? Påminner om nån typ av bomull som växer inuti små kokonger som växer på träden i detta område. Kokongerna plockas, skördas för att sedan fylla dessa kuddar i alla dess storlekar.



Rules:
1 lott: kommentera på detta inlägg
2 lotter: kommentar + länk från din blogg/mail till 3 av dina vänner (plus kopia till mig)
3 lotter: kommentar + länka + följare av bloggen (eller Agata Ragata i din blogglista i sidan på din blogg)


Så ta chansen att vinna en nålkudde (eller prydnad bara) i valfri färg. Och vinner du inte kan du alltid köpa en, 55 kr exkl. frakt.

Slutdatum 10e mars.

*redigering* På bilden står det den 20e Mars, så vi säger den 20e Mars istället då!

söndag 13 februari 2011

Grattis på Alla Hjärtans dag!

Grattis på Alla Hjärtans dag till alla läsare!

Jag och sambon köpte blommor gemensamt till oss själva igår, på Taipei Holiday Flower market nere i stan. Det blev lite blandat, däribland detta (halvkassa) blomsterarrangemang. Bäst är denna blom-stoppare-arrangemang-grej som syns i skålen. Perfekt! Är det någon som kanske vet vad en sån här grej heter?

duken på bordet har min farmor gjort, hon gick bort för 20 år sedan, jag fick den av en granne då vi var i Sverige i vintras

Love...

Sy till mor och dotter



Jag har ingen dotter, än, men när jag väl får det så tänker jag självklart sy en matchande outfit till oss båda! Eller är det kanske lite fjantigt? Ja, det är väl det, men någon gång får man väl vara det?


Det finns en, eller ett par?, japanska böcker på finska som har varit populära, är det någon som är intresserad av denna japanska bok/magasin på japanska (japanska, finska - what's the difference?) så har jag 2 exemplar till salu. 155 kr exkl. frakt (25 kr)

Modellerna är rätt enkla, och trots att det är på japanska så är det rätt okej mönster att följa med bilder, viss sömnadsvana krävs dock.




Hur fjantig är du på en skala? ;)

lördag 12 februari 2011

Silkesmaskar, tyger och nåldynor i Thailand

tanterna i Sidenbyn

Vi börjar på att ha varit i Thailand ett flertal gånger nu, och denna gången var den bästa! Det var lite stressigt innan vi for med sjukdomar, beställningar och packning, men allt gick i lås med nöd och näppe.

Vi brukar hålla till i en liten by utanför Yasothon, i nordöstra Thailand, där lever vi thai-style ute på ett risfält. Min sambos bror och fru bor där "på riktigt" och odlar sitt eget ris, tomater, grönsaker, ett hundratal kokospalmersom ännu inte växt till sig, ca 5 mangoträd som ger frukt, ett par dragonfruit träd på g, även papayaträd. Vilken organisk lyx!

En dag blev det genuin tygmarknad! Med silkesmaskar och allting.

Thaisiden för 75 kr metern! Jag har ingen aning om vad jag ska göra med dessa metrar men en vacker dag så hittar jag nog något vackert projekt.


Ett besök i Thailand är inte på riktigt förrns man kommit till Kuddbyn och köpt 3-kantiga kuddar. Liksom i Sidenbyn så är detta hela byns sysselsättning. Alla i byn tillverkar kuddar, syr och stoppar, packar och skickar iväg till Bangkok. Och en fördel när du tar dig direkt till producenten, du kan bara köpa tyg om du hellre vill det! Som dessa.... finns både i vackra kuddar eller vackra tyger.

Dessa små kuddar köpte jag med mig 15-20 stycken som jag tänkte lägga ut till försäljning, de är perfekt som nåldynor, eller nålkuddar kanske man ska kalla dom. Pris 55 kr
(höjd ca 8-9 cm, finns från vänster räknat, vinröd, rosa, turkos, marinblå och röd (den främsta är min egen nålkudde))

min finaste kinestermos, fyndad i Thailand, med fina thaiskålar, en kudde från Kuddbyn och en liten minikudde till nyckelring. Det känns som om jag varit på loppis.