tisdag 28 augusti 2012

Silk flowers/Chinese spring flowers

Still calling these silk flowers, but they're nothing like for example the french silk flowers, these are made with rayon stranded embroidery thread (-ish). A nice example of souther Chinese/Taiwanese tradition. They're extremly time consuming to make, and are very fragile, sometimes are spending hours on a piece it can just as easily "break" in the thread and it feels like all that hard work for nothing...

I was set on a strict homework when we went to Sweden for the summer, not being able to attend my silk flower classes, but I never did any of that homework, instead I made this leaf. Even though they really look like hemp leaves (in my mind), and I don't feel like being a supporter, I still love making these leaves! This is the 3rd one I'm making, and I think I'm getting better and better at it. The only thing I'm a bit concerned about is the glue that attaches the leaf and the metal pin, it's only normal white glue, should it be something different perhaps in order to be more stable? I wouldn't know... I'm not a jewelry maker and the teacher said this would be enough - but for whos standards?




The colors looked a lot nicer in my head than in real


***

These pictures are earlier from this summer, in June when both my mother and mother-in-law came to visit, and we went down south to Kenting with a stop in Tainan. 

Da-Dong Nightmarket in Tainan

Da-dong Nightmarket in Tainan


måndag 27 augusti 2012

Såld på mönster

Det här med mönster i mitt sortiment är något som jag tycker är jättekul! Förutom Colette Patterns, Sewaholic Patterns så har jag nu köpt in en del mönster från Megan Nielsen!!

Vad Megan Nielsen skiljer sig ifrån dom andra, är att många av hennes mönster är gjord för blivande/nyblivna mammor! Dvs. för den stora magen och för den som behöver amningslösningar på sina kläder. Är det någon gång man har svårt att hitta snygga kläder, så är det när man är gravid/ammar, svindyra är dom dessutom. Men här är alltså lösningen!





Sist men inte minst, även ett mönster för den som varken är gravid eller ammar, utan bara vill vara fin i en söt blus med en s.k. Peter Pan-krage. Den heter Banksia top, och för den som vill - så kommer Megan herself ha en sew along på den här blusen! Sew alongs är verkligen ett kul sätt att sy på tycker jag. Vill du läsa mer? Kolla då in Megans blogg. Men vill du vara med får du nästan skynda dig om du ska hinna få hem mönstret - den börjar nämligen i mitten av September, annars så är det som alltid - den finns alltid kvar! :) Jag ska nog vara med i alla fall...



Så - vill du köpa ett mönster så kan du göra det HÄR hos Mrs Bao.


lördag 25 augusti 2012

Nya tyger i hus och hem

Det är skönt att vara tillbaka och kunna få shoppa i butiker som man känner igen, Stoff och Stil och Ohlssons i all ära, men nej tack. Jag föredrar min tygmarknad, lite större utbud och mångfald! Allt till ett bra pris.

Idag shoppade jag mycket med ett kjolmönster i åtanke som jag ännu inte inhandlat, samt Alma-blusen från Sewaholic!

Tänk er detta mönster i.....


 detta tyg... Blå/vitrandigt finare skjorttyg, kommer att bli jättesnygg i modell B med vit krage
I'm making the Almba blouse model B with this fabric.

och i detta tyg... Detta är "krinklat/crepe"-aktigt och har lite studs i, dvs. det är töjbart, så frågan är om man kanske skulle ta och göra en blus utan blixtlås i sidan - kanske gör en Pendrell helt och hållet?

samt i detta tyg... Den här är en solklar modell A utav Almablusen!
Det är för övrigt samma tyg men annan färg som jag gjorde min fina Crepeklänning i från Colette Patterns.
No questions about it - this is gonna be model A! 


Detta tyg är inte lämpat för blusar, däremot är detta tänkt att bli en kjol.

***

Och detta tyg kära vänner, är jag totalt förälskad i! Det är faktiskt ett laminerat tyg och jag planerar att sy en till Minorujacka av detta, så det blir en regnjacka! :) Kommer att bli helt fantastiskt snyggt. Jag är kär i detta tyg! 


Det är ett kanske att ta hem i butiken, är det intresse för 160 kr/meter?



***




Gulliga ugglor, lite grövre japanskt tyg. Tyget hittar du här.




 Japanskt tyg, stormönstrat, mer lila och inte fullt så randigt i verkligheten, passar bra till höstens blusar! Du hittar det här


Ny färg av det populära Hakkatyget! Det är lite grövre och passar bra till t.ex. väskor, även påfyllnad av svart hakkatyg.



***

I'm so very happy to be back in Taiwan! I love this country - and it's fabric shopping opportunities. Sure it was nice to see some different fabrics while in Sweden, but honestly - naw... didn't like it too much. I bought some new japanese print fabrics for my store, and also a new colour in the hakka pattern fabric. It's a little bit heavier than the other fabrics so it's very suitable for making bags etc.

torsdag 23 augusti 2012

Sy en Minorujacka med bästa Karin!

Jag tänkte slå ett slag för min driftiga konkurrent Karinottilia, som just nu är inne på sin.... 5e (?) Sew Along? Jag har varit med en gång förut och då var vi ett gäng som sydde Weekenderväskan med mönster från Amy Butler.

Den här gången har duktiga Karin från Karinottilia gett sig i kast med Minorujackan från Sewaholic. Den perfekta höstjackan, eller vår, eller vinter beroende på vars i världen man bor. Själv kommer jag nog inte att få använda denna förrän närmare årsskiftet/januari där nån gång.

Jag sydde en provjacka till denna under Sverigesemestern, och kom fram till att den passade mig väldigt bra i storleken, däremot tog jag in den ett par centimeter över höfterna (då alla mönster från Sewaholic är päronanpassade, dvs. större rumpa, själv är jag lika rund överallt...), samt att jag är kort i rocken och då även kortat av den ganska rejält, det kan vara en sak att ta i beaktning när man väljer dragkedja.



Tygerna jag har valt till min jacka, är ett marinblått mjukt linneblandat tyg, och till foder har jag valt ett blå-lila bomullstyg i samma stil som detta Hakkamönster tyg, däremot är det i butiken mycket grövre och passar inte till att fodra en jacka med.


Än är det inte försent att hänga på! Delarna är utklippta och sömnadsdelen har inte startat än. Karins Sew-Along finns ju alltid kvar på webben också, full av bra och nyttiga sytips, och hon säljer även detta och andra mönster från Sewaholic bl.a, fina japanska och amerikanska tyger, sybehör etc. Sen kan du även köpa det från Mrs Bao såklart. **smygreklam**

Häng med du också! Det är kul!

söndag 19 augusti 2012

Smart börs med blixtlås från Rufi



Den senaste i raden av snygga metallbågsbörsar står Rufi Design för! Är den inte fin och smart? Jag älskar verkligen utanpå-fickan med dragkedja. Metallbågen är 10 cm bred och jag gissar på att blixtlåset också är det. (som även inspirerar mig till att ta hem nya produkter i butiken!) Metallbågarna kan du så länge köpa här för endast 20 kr/styck.

Jag är säker på att fler börsar kommer att dyka upp på hennes blogg, så kolla in Sofias blogg Rufi Design, du kan även kontakta henne om du vill ha en alldeles egen börs.


Sen måste jag bara säga, det är superkul att få se vad alla gör av de produkter som jag säljer i butiken! Det är verkligen inspirerande och kalla mig fjantig men jag blir så stolt, över er, över mig själv och över mina produkter som jag själv tycker är så fina. 



***
I love this idea of this small metal clutch bag, the zipper is such a good idea for small coins.
You can find the maker of these purses over at Rufi Design. (it's in swedish but you can always look at the pictures!)

lördag 18 augusti 2012

Giveaway!


Hurra för att semestern är slut och hurra för att öppna butiken igen! Är jag frisk? Vette tusan. :) Jag tänkte fira lite grann med en Giveaway av ett mönster från Sewaholic! Alla som är en Sewaholic räcker upp en hand! *räcker upp båda händerna*


I butiken så har jag nu fått in ett par nya mönster från Sewaholic.
- Minorujackan, perfekt jacka till de kommande höstdagarna. Även om jag inte har några höstdagar inom det närmsta här i Taiwan så tänker jag ändå sy en. Jag får ha den i vinter helt enkelt. :)

- Lonsdale dress, ursnygg klänning, och även om det känns som en sommarklänning så är det inte helt fel att köpa hem ett mönster då det säkerligen är många som kommer att åka utomlands i höst och vinter. Detta mönster har jag bara testat att ta hem så det finns bara 2 ex.!

- Thurlow byxa/shorts. Detta mönster fick jag hem strax innan jag gick på semester, och jag har även sytt ett par shorts under tiden vi var i Sverige. Det blir definitivt inte det sista! Detta är ett mönster som gör att jag går och drömmer om ett "riktigt jobb", på kontor eller liknande. Då skulle jag sy många många Thurlowbyxor, just för att dom är så stiliga! Men hemmafru "till trots" ska jag nog kunna gå omkring i ett par långa Thurlows, även det till vintern.

-Alma blusen är det senaste tillskottet hos Sewaholic Patterns! Det kom ut från pressarna för bara några veckor sedan! Längtar tills jag får sy en söt blus, jag har bara ett problem, ska jag välja Alma-blusen eller ska jag välja Pendrell blusen?!

Sedan tidigare har jag även ett riktigt klassiker-måste-mönster, Renfrew top, ett basmönster till en jerseytröja, även mönster till den sockersöta Cambieklänningen samt ovan nämnda Pendrell blusen.


Vilket mönster skulle Du vilja ha? Om du fick välja? Helt gratis! Fundera på det och passa på att vara med i min Giveaway av ett valfritt Sewaholic mönster (*gäller endast de mönster som finns i lager hos Mrs Bao, med reservation för tillfälligt slut).



Detta behöver du göra;
*Skriv en kommentar under detta inlägg och berätta vilket mönster Du skulle vilja ha
* Dela Mrs Bao antingen på Facebook eller visa att du deltar i tävlingen via din blogg, låna då gärna bilden ovan. 

Vem som helst i världen kan vara med och tävla! Och passa på att gilla Mrs Bao också så får du reda på alla nyheter och uppdateringar då jag emellanåt stänger butiken (som cirklar runt mitt liv, inte tvärsom...) Glöm inte din email.


Den 1a September drar jag en lycklig vinnare

***

I'm back from my vacation! It's been a long 1 1/5 months in Sweden filled with good food, friends and family - and tiny bits of sewing and crafting of course. :) But I've missed my own machines and being Mrs Bao. To celebrate to be back in warmer weather (37 and very extremely humid *s*). I'm having a giveaway on my blog. Anyone can enter!

To enter this is what you have to do:
* Write a comment under this entry and tell me which pattern you'd like to have
* Share Mrs Bao on Facebook or show on your blog that you're participating in this Giveaway (use the picture above *english version coming soon...*)

1st of September I'll announce the winner



Nano Iro inspiration

Jag har fortfarande inte satt saxen i mitt Nano Iro tyg. Men här hittade jag en kul inspiration till vad man kan sy...

Det är ju ett fantastiskt tyg, mjukt och härligt, passar bra både till dig själv som till barnen. Jag tänkte klänning men tror nog att det blir en blus.

Passa på du med innan jag kanske syr slut på allt. ;) Till ett bra pris, nästan lika fantastiskt som tyget själv.

lördag 4 augusti 2012

Turkos tillbakablick och en liten redovisning


Jag är inte den snabbaste virkerskan, jag tycker att på virkgrupperna på Facebook virkar dom ihop en stor och fin ananassjal på ett par tre dagar, men det tog ju inte så kort tid för mig, närmare en månad tog det och då tycker jag ändå att jag fick sitta och virka dag ut och dag in varje kväll. Men det var det värt! tycker jag. Och ändå klär den inte mig lika bra som den gör den nya ägarinnan, som lämpligt nog valt att fylla år precis lagom till denna sjal blev klar.

Men nog hade jag trott att jag skulle få fler turkosa saker färdigt, jag som hade planerat så mycket med börsar, sidenblommor, örhängen och massor med disktrasor etc. Men disktrasor jo det fick jag till 2 stycken som ett slags övergångsmoment, turkost blandat med lite Pink Flambé. Som jag lustigt nog också redan gett bort, så det blev inte så mycket turkost till mig själv. Vi får väl se om det blir nåt mer Pink till mig...

Mönstret till Ananassjalen hittar ni här hos Garnomera
och mönstret till disktrasorna hittar ni bl.a. hos Drutten, den våffelvirkade ("rutiga", turkosa) disktrasa kommer jag inte ihåg vars den kom ifrån men det går nog bra att bara googla på disktrasa + våffelvirkning så dyker det nog upp nåt kul som passar er.


här hittade jag mig ett litet turkost hörn...


Ja, med betoning på liten så var detta min lilla turkosa redovisning - har du hittat på nåt turkost i sommar?

onsdag 1 augusti 2012

Månadens färg i Augusti är Pink Flambé


Om ni tyckte att juli var färgstark – då hoppar vi vidare till augusti för nu är det pink flambé som är framröstad som månadens färg! Den piggar onekligen upp allt i sin framfart! Detta är något för dig som tycker att din garderob är så tråkig med bara brunt, svart och grått. Detta är färgen du kan matcha med och göra accessoarer. Ser ni det framför er att det kan bli hur snyggt som helst? Den modige-galne-färgglade satsar på basplagg i pink flambé! Jag har ju fortfarande inte tillgång till mina symaskiner och galna tyglager, annars så tillhör jag nog kategori 2... Men än så länge får jag använda mig av vad semestern har att erbjuda!

Ju mer jag tänker på denna färg ju mer tycker jag om den. Dessutom tycker jag att den gör sig rätt bra med den blåturkosa färgen från juli månad. T.ex. ett par snygga shorts eller vad som helst i turkost men med passpoaler i pink flambé, eller tvärtom.

Men pink flambé? Visst låter det ”snyggt”, men ändå lite väl märkvärdigt för mångas smak. Kanske man kan säga chockrosa istället? Eller är magenta nära nog? Den kanske är mer rödlila i och för sig.
   Vad tycker du? Är det roligt att krångla till med speciella namn på färger eller är det bara krångligt och märkvärdigt? 


För att mera förstå vad pink flambé är för en färg, så titta gärna på mitt collage, eller gör ett eget vettja! (det är kul! bara googla på pink flambé inspiration eller något annat roligt) - eller föreställ er Medelhavets knallrosa Bougainvilla! Då snackar vi pink flambé. Men hittar du inte rätt kulör, så är det helt okej, lär inte jag heller göra alla gånger. Inspirationen är det viktiga här!


*om du hänger på så får du gärna låna bilden för att berätta för dina läsare vad du håller på med