fredag 19 april 2013

Är våren där än?

I Sverige tänkte jag alltså? Jag har hört att temperaturerna går ner till långt ner under nollan på vissa ställen. Uschanimej.

Kanske lite vårig jersey kan pigga upp? Med underbara rosor och man kan ana ett "spetsmönster" i bakgrunden. Perfekt att pimpa till med lite riktig spets också.


Tyget finner du i butiken för 95 kr/meter
Kanske en vårig mössa
En snygg sjal
En t-shirt

(detta är vad som står på min lista i alla fall)



torsdag 18 april 2013

Tiramisu igen





Min andra Tiramisu klänning från Cake Patterns. Det blev en väldigt trevlig 50 tals känsla med prickigt! Det är viscosjersey så den svänger riktigt fint när man går eller vänder sig om.

Däremot så trodde jag att jag skulle vara på den säkra sidan nu när det var den andra klänningen jag sydde. Och javisst, det sa bara tjoff så var denna klar. Men vad jag inte tänkte på var att när jag sydde muslin/toile innan min första, min randiga, Tiramisu, så gjorde jag två versioner. Och naturligtvis, så tog jag fel mönsterdel! Jag använde den allra första delen som var för stor - och det blev klänningen mycket riktigt nu också. Jag har fixat och trixat till denna så gott det går så den sitter bättre - däremot inte lika bra som min första Tiramisu. Har jag visat den förresten?