lördag 28 december 2013

Gratis tips

Idag hittade jag ett gratismönster på en klänning som jag skulle vilja pröva. Tyvärr finns det bara i en storlek, men den ligger någorlunda nära mina egna mått så om jag bara "tweakar" (svengelsk översättning så betyder det... ändra (så var det ja...)), lite grann (eller mer) så kommer den nog att passa bra. Mått på färdig klänning är; B (som i byst) 95 cm, W som i widja 78,5 cm och H som i höft 103 cm.

Nu när jag ändå tänker på det här med höftmått. Höften sitter inte på rumpan gott folk! Det är din stuss, din höft mätas där du har dina höftben (känns mer eller mindre på vissa människor). Så förväxla inte höftmått med stussmått.


Bildkälla

För instruktioner och mer information om mönstret så vänd dig direkt till House of Pinheiro, och för att hämta hem mönstret i PDF format så kan du bl.a. göra det på Kollabora och på Craftsy.


fredag 27 december 2013

Thread Theory mönster hos Mrs Bao

Har du hört talas om Thread Theory? Antagligen inte, det är ett relativt nytt mönsterföretag, som gör mönster för herrar! Hur underbart är inte det? Äntligen riktigt bra mönster för oss med män som tjatar och ber "Snälla, kan du inte sy något till mig någon gång?"

Och nu kan vi det!

- Vad sägs om att börja med en Strathcona Henley T-shirt, eller kanske 2 på en gång? Lång och kort ärm.
- Nummer 2 på listan får nog bli ett par snygga chinos, vid namn Jedediah.
- Sist men inte minst, hur snygg är inte denna Newcastle cardigan? Jag vet inte om maken ens skulle få ha den ifred. ;)

Jedediah

Newcastle

Strathcona Henley

söndag 22 december 2013

Nya clipsen!

Ni har väl inte missat de nya clipsen i butiken?
De söta nallarna som tidigare fanns bara i metall, finns nu även som babyrosa och babyblå!

Och vad gällande stjärnorna så har nu vita och metall åter kommit i lager, samt att de även utökat sin färgrepertoar till även gula stjärnor.

Pris 5 kr/styck. Finns här, hos Mrs Bao.






Jag har även tagit hem den mest vackraste metallbågen också,  12 cm bred. 55 kr/styck
Du hittar dessa här.

onsdag 11 december 2013

L-O-L-A

Min andra Lola-klänning. Och precis som jag trodde första gången jag såg mönstret - så är det en perfekt klänning att bo i, speciellt under vintermånaderna! Att "vintern" sedan kom tidigare än vad jag trodde med grader ner emot 13-15 är väl inte alltid så kul (ok, plus men ändå, kallt är ett relativt ord och beror mycket vad man är van vid..). Men däremot ger det mig en anledning att klä mig i mer Lola.

Mönstret kommer från Victory Patterns, precis utsålt hos Mrs Bao men fler dyker upp i början på nästa år (jisses! Ett nytt år igen! Man blir lika överraskad varje gång det händer...)

Det enda som kan tänkas behöva förändras med detta mönster är att ärmhålorna är en aningens tajt och behöver fördjupas någon centimeter, annars är jag nöjd. Och dom stora fickorna rymmer såklart hur mycket som helst för den som vill lämna handväskan hemma.











Nästa gång vill jag nog göra en color blocked Lola! Kan ni tänka er hur snyggt det skulle vara? Antingen i grundfärger eller svart och vit, eller svart och grå eller vit och grå. Mmm... Jag längtar redan. Hur vill du sy din Lola?

söndag 8 december 2013

Just nu håller jag på med kjolen Madeleine från Victory Patterns (finns i butiken). Jag kan inte uttala mig om modellen eller mönstret ännu - men visst älskar jag de stora framfickorna! Och dubbelstickningen mitt fram är verkligen snygg! Jag har gjort dessa stickningar med en rätt grov tråd (ämnad för handsömnad och lika grov som bastingtråd), så jag har fått ratta och vrida ett tag innan inställningarna och stygnlängden passade - men till slut så.