söndag 12 januari 2014

Vintergarderoben är klar

Facebook är fullt av roliga forum och grupper, en av dessa fantastiska grupper är "Sy garderoben med en plan", på engelska säger man Sewing With a Plan, och förkortar detta till SWAP. Ett väldigt bra sätt att sy måste jag säga, och för en gångs skull syr man saker för att kunna matcha med varandra.

Detta är min första "SWAP", och när jag satt i strålande solsken under hösten så missbedömde jag vintern lite grann. Med andra ord är det en väldigt somrig vinterplan jag har sytt ihop. Jag glömde bort att jag brukar visst frysa under ett par veckor under vintermånaderna här i Taiwan. Men som tur är är dessa småfrusna dagarna inte många kvar av skulle jag gissa (men igen, jag är dålig på att gissa väder). Ena dagen är det 24 grader och strålande solsken och det passar visst med t-shirt och trenchcoat är då alldeles för varmt en sådan dag. Nästa dag är det 12 grader och trenchcoaten är för kall, men med en extra tjock kofta och halsduk under så ska jag nog kunna uthärda - vill man vara fin får man lida pin som man säger.

Här kommer i alla fall alla mina plagg som jag sytt;

1. Trenchcoat Robson från Sewaholic Pattern.
2. Renfrew t-shirt från Sewaholic
3. Madeleine kjol från Victory Patterns
4. Sorbetto top från Colette Patterns (gratismönster)
5. Hawthorn peplumblus från Colette Pattern (egentligen inte med i ursprungliga planen men låg halvfärdig länge och väl tills den nyligen blev klar och den passar ju rätt bra in ändå)
6. Laurel klänning från Colette Pattern
7. Vattenfallstop från.... ?? kommer inte ihåg, nåt gratismönster ute på nätet nånstans...
8. Clover byxor från Colette Patterns



Som ni märker går alla mönster att köpa hos Mrs Bao, även tyget till Laurel-klänningen går att köpa för endast 65 kr/meter! Du hittar det här.


Detta är den ursprungliga planen. Robson trenchcoat bytte jag tyg på till röd, tyckte att det skulle var mycket roligare med rött än marinblått (som resten större av delen bestod av tyckte jag).


Nu vill jag börja sy vårplanen! Hmm... vad ska man hitta på?
En "Little French Jacket" á la Chanel hade ju varit kul. En blus från Megan Nielsen kommer det nog att bli. Övrigt på önskelistan är nog nån kjol, även om jag gillar Madeleine extremt (!!) mycket så känner jag att jag bör testa mig själv och sy någon annan kjol, kanske Beignet. Jag får se vad det blir. Jag vill ju även konstruera mina egna mönster!

Crescent blus från Megan Nielsen är en del av nästa årstid - våren

måndag 6 januari 2014

Vad läser du när du sitter på toaletten?




Jag vet inte varfööööör det tar så lång tid på toaletten...





Även Burda är ett bra inslag under dagens avbrott...

Location:Toalettlektyr för den Sytokige

Vad läser du när du sitter på toaletten?




Jag vet inte varfööööör det tar så lång tid på toaletten...





Även Burda är ett bra inslag under dagens avbrott...

Location:Toalettlektyr för den Sytokige

söndag 5 januari 2014

Behöver du rita av mönster? Gamla knep funkar bäst.




Här håller jag på att arbeta med mitt mönster till kavajen som vi arbetar på i skolan.

Location:Rita av mönster

fredag 3 januari 2014

Back to school

Så var det dags för skola igen! Den tredje kursen vad gällande Mönsterkonstruktion och Sömnad. Denna gången avhandlar vi ytterplagg.

Först ut är att rita eget mönster på en klassisk kavaj.

Idag har vi även övat på att sy en vanlig ytterficka. Närmare bestämt en dubbel passpoalficka med lock. Med noga räknade millimetrar hit och dit är det lätt att misslyckas, men när det blir bra så blir man glad. Det är riktigt kul att lära sig så på en så pass avancerad och detaljerad nivå.











Jag vet inte vad jag skulle gjort utan denna lärare som ger oss så bra instruktioner, hon både berättar, skriver/ritar och visar. I och med språket så är det klart att vissa saker missförstås - men, jag är inte den enda som gör fel ibland, även med kinesiska som modersmål kan ha problem. Roligast är när mina klasskamrater kommer till MIG och frågar "Hur var det nu vi skulle göra?"




Instruktioner för konstruktionen av kavajen som sys i 4 delar (med en söm mitt bak).

onsdag 1 januari 2014

Gott Nytt och Återbäring

Gott nytt År till er som följer min blogg! Vad ska vi tro om detta år då? Vad kommer 2014 att ge oss? Förhoppningsvis fler blogginlägg... ;) Men det är ju sådana saker man säger varje år.  Men allvarligt talat så hade jag önskat att jag tog hand om bloggen mycket bättre. Jag hade gärna fixat med många tutorials och gjort Sew-Alonger. Vi får väl se...


Men, en sak som jag vill ge er nu! Är en återbäring! Januari är en tuff månad för många efter en hel månads (ibland gränslös) shopping. Så därför vill jag ge er pengarna tillbaka! Eller ja, inte er allihopa såklart! Det kan bara vara en vinnare!



Så passa på och hoppas på det bästa!
Butiken hittar du här