söndag 29 april 2012

Kokka - I love you I looooove you!

Finns det nåt bättre än Kokka när man älskar allting utom fjantiga mjuka tyger? :)


Det här tyget är väl bara för fint?! Och en annan lustig grej är att det är designat av en kvinna som heter Annika Wester, från Sverige. 85% bomull och 15% linne. 
Detta tyg kan jag tänka mig en och annan väska i! (just nu är jag kär i den populära Weekenderbagen...som jag fortfarande inte har bloggat om, men det kommer det också, ska bara sy klart den först).



Detta tyg är designat av Naomi Ito i Nani Iro kollektionen, för Kokka.
Det är 100 % bomull i dubbel gasväv. Det vill säga perfekt för somriga klänningar, kjolar och blusar!

Dessa tyger finns alltså redan hemma i min härliga tyggarderob, shoppa får ni sjå er med tills butiken öppnar portarna nästa gång!

Vem ska vinna resår?

Tävlingen på Facebook har nått nästa steg. Resår är inhandlad, kreativt använt och nu är det alltså dags att rösta fram vinnaren. Röstningen sker på Facebook, och det finns tre stycken att välja mellan;

Alternativ 1; kommer från Gittan som har bloggen Knasan. Hon har använt sig av picotresåren.


Alternativ 2; kommer från Maria Johansson som har använt sig av den mintgröna volangresåren.


Alternativ Sexy (3); kommer från Kristin Gustafsson som har sin Facebooksida Fru G. Hon har använt sig av den röda resåren.



Vem tycker du ska vinna 10 yard valfri smal resår + 5 yard kalsongresår/stretchspets? :)
Rösta hos Mrs Bao på Facebook, röstningen avslutas den 5e Maj 2012.


tisdag 24 april 2012

Öppet!

Nu är butiken öppen, men bara fram till på fredag! Beställningarna kan börja skickas ut i nästa vecka.

Missa inte alla nyheter, många nya fina spetsar till sommarkläderna eller sommarsjalen, eller vad sägs om breda bekväma BH band? Och ni missar väl inte mina fina tyger? För solhattar behövs alltid... för att inte tala om väskor...

www.mrsbao.se

torsdag 19 april 2012

Bella




"Jag har gott om tid, kanske i snävaste laget men visst borde jag kunna klara av att göra en toile (provbyxa i muslin), göra ändringar och sedan sy mig ett par perfekta brallor tills på lördag?" tänkte jag i onsdags. Idag fredag är det väl dags att sätta igång?! Hinner inte med nån toile. Det får bli som det blir. Helst av allt vill jag hinna sy en blus att ha till, men vi får se. Jag gissar på att ni känner igen er i dessa tankegångar?
Mönstret jag syr byxorna av är Burdastyles Bella Pants. Jättesnygga! Men långa jeans i 30 graders värme är inte min stil, så jag har kortat av dom lite grann till "min" shortsstil (vet inte ens om man kan kalla dem för shorts ens då shorts inte heller är min stil).

Jag är förvånad över att sömsmånen redan var inräknad i mönstret, tur att jag läste på mönstret innan (jag är inte mycket för att läsa anvisningar utan det brukar bli full fart framåt och när jag kör fast så inser jag varför...).

Jag håller på att försöka börja träna inför sommarsäsongen, men usch vad stora bitar man måste klippa ut. Visst, det är ju inte en tajt modell, men det känns som om det kommer att bli tältbyxor?

Bra: Att jag äntligen tagit mig i kragen vad gällande dessa fina byxor! Har sneglat på dom i flera månader.
Dåligt: Min tidsplanering suger.
Mönster: Burdastyle Bella Pants. Pris 4 dollar. Laddas ner i pdf format och kan skrivas ut på datorn på en gång.


Good: That I've finally taken the step in buying the pattern and started with these pants! I've looked at it for some months now..
Bad: I'm not so good at planning my time. Think I'll make it by tomorrow Saturday?? We'll see.
Pattern. Burdastyle Bella Pants 4 USD.

fredag 13 april 2012

Singoalla

Har ni sett bloggen Singoalla? Hon och jag har en sak gemensamt, att vi är utlandssvenskar. :) Och Spanien som är ett så vackert land, med vackert språk.

För ett tag sedan köpte hon några tyger och andra sybehör av mig. Bl.a. detta fina Hakkatyg.
Visst är det en fin väska hon har gjort? Jag tycker om att hon har det blommiga tyget inuti, det känns som ett riktigt överraskningsmoment. Och med en liten rund applikation på framsidan.


Men varifrån kommer namnet? Hakka.
Hakka är ett "minoritetsfolk", det finns ungefär 80 miljoner Hakkafolk i världen, och är ett migrerande folkslag i Asien. Här i Taiwan består 15-20% av befolkningen av Hakka och har genom historiens gång haft ett stort inflytande inom många fält. Just detta motiv visar Hakkafolkets favoritblomma, och är ett mycket vanligt tyg i Taiwan, ett motiv alla, Hakka eller ej, tycker om och är stolt över. Visst är det vackert?


måndag 9 april 2012

Tävling!

Ni som följer Mrs Bao på Facebook vet redan om att jag planerar en tävling! Hoppas jag kan nå ut ännu fler människor nu genom att även posta på bloggen!

Tävlingen går ut på att använda dig av all den fina resår som du köpt från Mrs Bao, (resår är min senaste passion, en passion som har fått ett stort genomslag då många resårer redan är slutsålda! :) ). Detta känns verkligen jättekul! Men om jag känner mig själv rätt så känner jag även till er situation, visst är den fin, men sen då? Använder jag den? Det är här tävlingen kommer in i bilden. Använd dig av resåren och dekorera dina plagg. Ta en fin bild, lägg antingen upp bilden på Facebook-sidan, eller maila till: mrsbao.agneta@gmail.com så lägger jag upp den.

Sen då, vem kan vinna? Det ska vi nämligen ha en omröstning om. Bjud in dina vänner att rösta på just Ditt bidrag, så Du kan vinna 10 yard smal resår samt 5 yard stretchspets eller kalsongresår!




Regler:
* Resåren måste komma från Mrs Bao (därför har även resåravdelningen i butiken fortfarande öppet trots att resten är stängd).
* Sista uppladdnings/inskickningsdatum är lördagen den 28e April 2012
* Sista dag att rösta är den 5e Maj 2012

Om du vill får du gärna låna bilden ovan för att visa i din blogg att du är med och tävlar.

Låter det kul?
Är du med?

onsdag 4 april 2012

Mamsens braxor




Det är väl hög tid att sy färdigt dom långa byxorna, innan det blir för varmt!

Igår var det säkert 28 grader och solsken. Men idag "bara" 18-19 och ligger lite regn i luften. Och tur var väl det för då kan Nisse få ha på sig hajbyxorna i alla fall en gång innan dom läggs undan för sommarmånaderna. Jag lade inte upp dom alltför mycket, och hoppas att han kan ha dom nästa "vinter". Fast, vi ska ju till Sverige i sommar, och det är ett mycket kallt land har jag hört...

Med snygga passpoaler och nya etiketterna.



It's about time to finish what I've started! For example these pants for Nils! It's almost too warm already for long pants, next time it's time for shorts!
It's the same pattern as the Sponge Bob pants. I love the piping on these pants.

I've also been thinking about being more organized when I blog (and everything else in my life). So here's my first try at organizing, writing the good and the bad and other info...


:) the piping

:( soon it will be to warm and hot for long pants, and the discoloration on the space ship pants

fabric: a thick denim bought at the other fabric market in Sanchong outside Taipei (for shark pants), spaceship pants is a cotton twill with a fake Kokka pattern bought at the fabric market in Taipei

söndag 1 april 2012

Butiken är öppen!



Visste ni inte det? :) En hel vecka dessutom, t.o.m. fredagen den 6e April.
Några nya produkter har jag också lagt in. Bl.a. ett par trosresårer, som man inte bara kan ha till trosor utan till fina linnen, romantiska tunikor, camisoles etc.

Eller vad sägs om verktygstyget från Kokka? Det kommer definitivt att bli sommarshorts till grabbarn! Och det gäller att skynda på, förra veckan hade vi finväder på 28 grader och sol! :) Och på tal om det, några färdiga solhattar finns även i butiken, till mycket bra pris á 150 kr.

Titta bara vad fint i den här bloggen, iCandy Handmade har gjort och visat! (tutorial finnes också).

Några nya resårer.



*bara 5 dagar kvar innan butiken stänger igen*
Nästa öppettid? Who knows...



The store is temporarily open again! Until 6th of April. Enjoy some new elastics, fabrics and sun hats.