söndag 12 januari 2014

Vintergarderoben är klar

Facebook är fullt av roliga forum och grupper, en av dessa fantastiska grupper är "Sy garderoben med en plan", på engelska säger man Sewing With a Plan, och förkortar detta till SWAP. Ett väldigt bra sätt att sy måste jag säga, och för en gångs skull syr man saker för att kunna matcha med varandra.

Detta är min första "SWAP", och när jag satt i strålande solsken under hösten så missbedömde jag vintern lite grann. Med andra ord är det en väldigt somrig vinterplan jag har sytt ihop. Jag glömde bort att jag brukar visst frysa under ett par veckor under vintermånaderna här i Taiwan. Men som tur är är dessa småfrusna dagarna inte många kvar av skulle jag gissa (men igen, jag är dålig på att gissa väder). Ena dagen är det 24 grader och strålande solsken och det passar visst med t-shirt och trenchcoat är då alldeles för varmt en sådan dag. Nästa dag är det 12 grader och trenchcoaten är för kall, men med en extra tjock kofta och halsduk under så ska jag nog kunna uthärda - vill man vara fin får man lida pin som man säger.

Här kommer i alla fall alla mina plagg som jag sytt;

1. Trenchcoat Robson från Sewaholic Pattern.
2. Renfrew t-shirt från Sewaholic
3. Madeleine kjol från Victory Patterns
4. Sorbetto top från Colette Patterns (gratismönster)
5. Hawthorn peplumblus från Colette Pattern (egentligen inte med i ursprungliga planen men låg halvfärdig länge och väl tills den nyligen blev klar och den passar ju rätt bra in ändå)
6. Laurel klänning från Colette Pattern
7. Vattenfallstop från.... ?? kommer inte ihåg, nåt gratismönster ute på nätet nånstans...
8. Clover byxor från Colette Patterns



Som ni märker går alla mönster att köpa hos Mrs Bao, även tyget till Laurel-klänningen går att köpa för endast 65 kr/meter! Du hittar det här.


Detta är den ursprungliga planen. Robson trenchcoat bytte jag tyg på till röd, tyckte att det skulle var mycket roligare med rött än marinblått (som resten större av delen bestod av tyckte jag).


Nu vill jag börja sy vårplanen! Hmm... vad ska man hitta på?
En "Little French Jacket" á la Chanel hade ju varit kul. En blus från Megan Nielsen kommer det nog att bli. Övrigt på önskelistan är nog nån kjol, även om jag gillar Madeleine extremt (!!) mycket så känner jag att jag bör testa mig själv och sy någon annan kjol, kanske Beignet. Jag får se vad det blir. Jag vill ju även konstruera mina egna mönster!

Crescent blus från Megan Nielsen är en del av nästa årstid - våren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar