fredag 27 juli 2012

Thurlow shorts - redan en klassisk klassiker

Efter att ha pysslat ihop vad som kändes som en miljard bitar så är nu resultatet färdigt - Thurlow shorts i rosa. Och jag har redan förträngt alla mönsterdelar och längtar redan tills jag kan få sy nästa par, de kan nog göra sig riktigt bra som långbyxa att ha på t.ex. arbetet (om jag hade haft ett arbete vill säga). Vid nästa par ska jag nog ge mig på att göra en tutorial hur man gör sådana där uppvikta fållar. Enkelt och snyggt.

Det är svårt att räkna tidsåtgången på ett par byxor som dessa. De är inspirerade av klassiska mäns byxor, därav de många detaljerna och mönsterdelarna. Det är inget projekt du gör över dagen, inte jag i alla fall, men det är en lycka att hitta ett par byxor som passar.


Bra: bakfickorna är jag totalt kär i, första gången jag gjorde sådana fickor och av att bara följa instruktionerna så kan jag konstatera att det inte var svårt alls.
Dåligt: blixtlåsets placering förstår jag inte hur det ska vara - än mindre förstår jag hur jag har placerat mitt för det ser inte ut så på de få andra bilderna på dessa byxor jag har sett på bloggar runtom. Men till nästa gång så...

Mönster: Sewaholics Thurlow pants & shorts. Finns även att köpa i min butik mrsbao.se, men tyvärr är det sommarstängt just nu. (öppnar igen i slutet av augusti).
Snyggaste..... fickorna!! I love. Jag vet inte vad den här typen av fickor heter på svenska. Vet du?

Att jag inte har frusit ihjäl en dag som denna är inte klokt. ca 22 grader och lite blåst och här har jag gått i shorts och t-shirt hela dagen. Kan jag ha "blivit Norrlänning" igen?

Jag gjorde dom ändå ca 7-8 cm längre än mönstret anvisade - är inte så bekväm i korta shorts men detta blev faktiskt en mycket lagom längd för mig.

Ja - hur sjutton tänkte jag här då? Har ingen aning om hur jag lade ut dessa tyger men nu är det ihopsytt i alla fall och jag är ett halvt jordklot bort från det som blev över så ....nej... jag tänker inte ändra på detta, det får vara som det blev.2 kommentarer:

  1. Läckra fickor. Passpoalfick tror jag att dessa heter!

    SvaraRadera
  2. Passpoalficka... en bokstav föll bort :-)

    SvaraRadera