lördag 16 februari 2013

Aurelia-cardiganJag har sett en hel del velourkläder på bloggar, och har tyckt att det ser väldigt fint ut. Och velour ÄR fint, även denna gammelrosa, men Taiwan är inget velourklimat. Så tiden som jag kan använda denna är redan förbi. Men å andra sidan hade jag inte kunnat ha den ändå. Jag fann att mönstret, och kan vara värt att tänka på, är att det är rätt litet i storlekarna, men med det sagt så är det kanske snarare att det är "true in size". Att man ska välja den storleken man är, inte gå ner en storlek som jag måste göra med mönster från Onion t.ex. Så är man en L, ja välj en L då! Men det gjorde inte jag med denna, det är en M, dvs. jag kan inte ha denna. :(

Men det här med storlekar - är det inte irriterande? Onion tycker jag har fina mönster, men ärligt talat, finns inte en chans i världen att jag ÄR en Small, men för att slippa tältlooken så är det just S jag får välja.

Mönster: Aurelia cardigan från Sew Liberated. Pris 100 kr hos Mrs Bao.
Tyg: ca 1,8-2 meter jersey (i detta fall velour), och ca 1 meter voile eller annat tunnare bomullstyg.


Jag ska se om jag kanske kan sy denna i en tunnare jersey så blir den inte så varm, i en storlek större denna gång. För en Aurelia ska jag ha!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Skriver till dig för tredje gangen och undrar om du fortfarande säljer tyget "Asiatiskt mönster pa svart botten".
  Jätte tacksam för svar!

  Ha en bra dag!

  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag har tyvärr inte fått några andra mail från dig, jag har skickat svar till dig på mailen. :)

   Jag kan förstås skriva upp det på inköpslistan ett liknande, exakt samma kan jag inte lova finns kvar dock. :)
   /Agneta

   Radera