onsdag 9 oktober 2013

Laurel - the perfect LBD, except that it's blue...


 Låt mig presentera, Laurel, en klänning med många möjligheter, eller rättare sagt så är det mönstret från Colette Patterns som heter Laurel och har många möjligheter.

Detta är min första Laurel, som jag har spenderat 2 provklänningar på i skräptyg. Det tog ett tag innan jag fick till axlarna där jag ville, samt ärmdjupet har jag ändrat för att passa mig själv. Därmed har jag inte alls använt mig av grundmönstrets ärm för jag visste att det skulle aldrig passa - utan jag har helt enkelt ritat ett nytt mönster för ärm från grunden! (jag älskar mina nya kunskaper!!)

En annan ändring jag har gjort är att anpassa den efter min svankrygg. Jag kollade i mina böcker samt googlade på hur man gör en "sway back alteration", men jag vette tusan om jag gjorde det rätt, däremot så har ju denna klänning två insnitt i ryggen, så jag gjorde även dessa större.

Jag har även tagit in den längs sidorna för att försöka få till den att anpassa efter MIN kropp och MIN vilja så mycket som möjligt.

Tyget jag har använt är ett sidentyg jag köpte för länge sedan av en kompis som tidigare bott i Indien. Men... nja. Nej, det var inte den bästa indiska kvalitén... ;) Men vill man inte kasta tyg, så får man se till att använda det! Har en hel del stash-busting projects going on! Detta var ett av dom.


Mönster: Laurel från Colette Patterns. Mönstret kan du köpa hos Mrs Bao, här
I made piping around the neckline, the sleeve hem and also the bottom hem. I haven't made piping in a garment before - so the result wasn't the super best... But I think I can still wear it.


I just love inserting zippers! I don't know why everyone is so afraid? 

I had to redraft a complete new sleeve to fit to the already heavy altered  pattern. They might be a bit "poofy",  so until next time I have to take off some of the sleeve height - or so I think I must do.

sleeve front view


It might need an iron...

Jag är dock nöjd med det propraste plagget jag nu har i min garderob - det enda som saknas nu är passande skor!

En annan dag ska jag visa den väldigt fina insidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar