söndag 23 mars 2014

Bombshell uppdatering

Här kommer en liten uppdatering på min Bombshell klänning (en kurs av Gretchen Hirsch som finns att köpa på Craftsy.com).

Överdelen är klar! Alla stora fina sömsmåner. Den har verkligen en fin struktur, tack vare att den är interfodrad med muslintyg och sedan är även "spiral steel boning" isatt i foderdelen. Det är verkligen ett snyggt litet fodral det här.

Men ropa inte hej än! För trots att jag började med detta projekt (....*kollar lååångt bak i bloggen för att fräscha upp minnet...* juni 2012 - så är det inte riktigt klart ännu. Det som fattas nu är bara att fålla klänningen - ni vet den delen som många gånger kan ta längst tid på ett plagg.

Det är kul att läsa vad jag skrev om klänningen när jag först började. Jag minns att jag var väldigt nöjd med kursen på Craftsy - då - men nu är jag mindre nöjd faktiskt. Gretchen visade många nya tekniker javisst - men jag har själv lärt mig en hel del från andra källor sedan den tiden, och nu kan jag se att hon är allt lite slarvig. Och i slutet av kursen blir det väldigt hastigt och lustigt. Det ska sparas mycket tid. (vilket jag själv inte kan få ihop, det är ju en videoinspelning som ska sparas för all framtid så varför var det så bråttom?). 
Men i det stora hela så jo - jag är väl någorlunda nöjd med kursen. Mitt svärmande för Gretchens blogg har dock avtagit. 

Nu längtar jag dock bara till en anledning att ha denna klänning på mig. Först då kommer jag nog att helt färdigställa fållen. 


1 kommentar:

  1. Duktiga du! Ser superproffsigt ut. Bombshell dress var första kursen jag köpte på Craftsy. Jag har sett större delen av kursen, men inte kommit längre än att surfa "boning". Det var ju rätt mycket kritik där ett tag när Gretchen inte var kvar för att svara på frågor, så det höjde väl inte peppen direkt. Nån gång "sen" ska jag sy den! :-)

    SvaraRadera