måndag 28 november 2011

Vad ska man göra med alla fina band?
Idag tänkte jag visa er en rosett som jag tycker är väldigt fin.

Till den här rosetten som jag har gjort har jag använt 3 olika sorters band, men det går naturligtvis att göra färre och fler om man skulle vilja göra det. Basen, det randiga bandet, har jag klipp i 3 delar á 25 cm, fjärilarna 3 delar något mindre och det prickiga 4 delar ändå något kortare.

Du behöver även nål och tråd samt en sax och lim.

Min tanke med dom här rosetterna är att istället för dom rosetterna man köper i butiken och klistrar fast på julklapparna (eller presenter...) så kan man göra sådana här, limma fast en klämma och fäst en hårklämma. Du fäster sedan blomman på julklappen, och det bästa av allt är att sen kan man återanvända den då den kan pryda håret på mottagaren!

Samla ihop dina band.
Lägg dom ovanpå varandra och ta ut mitten, stick igenom nål och tråd från ovansidan.Vänd upp och ner, stick inte igenom nålen hela vägen utan behåll den halvvägs genom banden, sprid ut dom lagomt som en stjärna.

Vik över flärparna en och en. Lätt som en plätt! Kanske något för barnen att göra själva?


Vänd nu rosetten upp och ner, håll fast med fingrarna och sy ett par stygn för att hålla på plats.


Gör likadant med dom andra färgerna.

Med lite lim, limpistolen är en av hobbyistens roligaste verktyg! Limma ihop dom olika rosetterna, pryd mitten med som här en liten spetsblomma, eller varför inte en fin knapp? Jag har många fina träknappar i min butik.

Fäst en alligatorclips bak i rosetten.

Färdig att användas till vad som!

Ska jag erkänna tycker jag att 25 cm var alldeles för långt. Nästa blir mindre för att istället pryda ett barnhuvud.

1 kommentar: