torsdag 30 maj 2013

Ännu en sista dag

Jag har gått fortsättningskursen för mönsterkonstruktion och sömnad på Shih Jien University här i Taipei. Att det ligger ca 4-5 minuters cykelväg från vårt hem är absolut ett plus. Men idag så var det dags för fortsättningskursen att ta slut också. Vi har lärt oss mycket vill jag lova, men jag vill lära mig mer! Jag antar att fortsätta rita mönster, fortsätta öva på olika tekniker är det enda som gäller nu!

  Detta är jag och mina "damer".
Klänningen till vänster är i 40-tals stil, med lite städtantskänsla, men ändå rätt trevlig. Huvudsaken med min städtant var att jag ville öva på en del grejer vi lärt oss i klassen, bl.a. kragen, de uppvikta ärmarna, riktigt snajsiga fickor. Sedan är den sydd med franska sömmar och fållen är dold med en röd spets inuti (som är rätt vanligt på vintagekläder). Jag kan visa detaljerna en annan gång.

Blusen till höger syns inte så väl vad det är men jag har använt mig av mitt egenhändigt ritade grundmönster, och gjort lite insnittsmanipulation, och sedan lagt på en peplum som faller riktigt snyggt! Kjolen är en vanlig pennkjol med kick-pleat. Den är även fodrad och har ett osynligt blixtlås mitt bak. (Det prickiga tyget finns till och med i butiken, här.

Ja just ja, sen blev jag röstad till bästa genomförande! :) Pris till bästa innovation gick till killen som sydde outfiten här nedan.
Visst är det en lite häftig kjol? :) Han har strykit på stabilare mellanlägg (för väskor) och har sedan utgått från formen på tetrapack.


Här är vi alla samlade, alla har på sig kläder som vi själva sytt, alla utom 老師 (lärare) som står i mitten.

1 kommentar:

  1. Vilken kille! Inte bara jätte-kreativ kjol, men att dessutom sätta på sig den och högklackat! *gilla*

    SvaraRadera