torsdag 17 juni 2010

Till bäbisen!

Beräknad till på måndag! Vi får väl se om han dyker upp då eller inte.Men jag har ju naturligtvis förberett med lite gosiga grejer till grabben. I och med att det är 2a grabben så har vi i stort sett allt sedan tidigare, allt och mer därtill. Men liiite har jag ju fått shoppa i alla fall, och liiite har jag kunnat sy åt honom, något som jag aldrig gjorde med 1an, för då hade jag ingen symaskin.


Lite knytmössor (stl ca 2-3 månader), samt 1 toss! Vars sjutton har den andra tagit vägen? Hittar den inte...


Buggan måste ju naturligtvis också få sig en uppfräschning!

Sommargröna prickaroch härliga jordgubbar (nog för att jordgubbarna mognar på "vintern" här, men det är ju en annan sak).

Och eftersom att vi än så länge inte har någon dubbelvagn, så får buggan duga till lillebror, och tänkte att ett snuggelnest är bra att ha, både i vagneneller i spjälsängen eller i våran säng. Dock tyckte jag att det var lite knepigt att sy, svårt att hitta den rättainspirationen, och dessutom hittade jag ingen rekommenderad 2 cm madrass att lägga i, så jag har gjort en egen madrass av mycket stoppning och därefter sytt stygn här och där i madrassen för att få den mer bekväm

.


Detta lapptäcke älskade jag att få pyssla med! Tyvärr fick 1an inget, men jag får ta igen det senare och sy ett stort åt honom (smider redan dessa "stora" planer!) Mönstret kom från en amerikansk Quilttidning, något som jag blivit lite småbesatt av att köpa (förutom tyg då). Tidningar i massor, tyg i massor, idéer i massor! Så det var kul att äntligen få göra någonting från alla dessa tidningar med så många fina lapptäcken! Och tygerna var så fina och roliga att arbeta med! Detta täcke har skapat en liten "feber" hos mig, så jag har ett par stycken till övers! (i andra modeller).Det är inte överdrivet quiltat, utan bara sytt längs de mest uppenbara kanterna för att hålla täcket på plats. Men jag är personligen väldigt glad och stolt över detta täcke!

För den som vill sy ett eget snugglenest/babynest så finns det ett par bra beskrivningar på nätet, bl.a. här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar