söndag 11 december 2011

Årets sötaste pepparkaksgubbar....


.....kommer från Taipei, Taiwan!

Här firade vi Lucia lite tidigare än resten, lördagen den 10e så i och med att det var Nobeldagen var det ju rätt festligt i alla fall.

Vi hade allt som ett Lucia-tåg "ska" innehålla. En Lucia såklart, från Finland om jag inte minns fel, stjärngossar, tomtar, studentkör i bakgrunden, och såklart, pepparkaksgubbar. Det blir inte sötare än så här!


- Vilka fina pepparkaksgubbar!
- Var har du fått tag på pepparkaksdräkterna?
- Är det DU som har sytt dom??!
Svar: ja, såklart. :) 10 minuter innan vi skulle åka till evenemanget sydde jag upp sista byxparet och på med zickzackbandet.


- men dom HÄR har du väl ändå inte gjort?
Svar: jo, såklart. Såklart.

Dom är virkade efter denna instruktion. Det var bara tur att jag hittade denna tutorial. Egentligen skulle min syster ha skickat batteriljus men det glömdes bort och kom iväg försent (dom kommer säkert att komma på måndag...), så jag trodde att jag skulle måtta sy, men virkade blev ju jättefint! Lika bra - för batteriljusen hade säkerligen gått sönder (dom kastades hej vilt och användes som svärd...).


Ni anar inte hur söta dom var! På grund av att jag fick sätta mig och virka ljusen var jag tvungen att offra att sy färdigt min egen klänning som jag skulle haft på mig - men det var det värt...


1 kommentar:

  1. Nämen åh så fina! och vad du kan ändå! Dom där virkade ljusen är verkligen kronan på verket! :)

    SvaraRadera