torsdag 8 december 2011

Frivoliteter måste vara Djävulens påfund...


Som om det inte vore nog! Sy, virka, snurra sånna kinesiska sidenblommor, och nu försöka slå sig in på banan och göra frivoliteter. Jag har verkligen laddat upp för handarbete när vi åker till risfältet nästa vecka, och ska stanna i nästan 2 månader! Dessutom har jag laddat ner/upp med många, förhoppningsvis bra, ljudböcker att lyssna på. Vi får väl se hur pass produktiva dessa månader kommer att bli, men jag har höga förhoppningar.

Tillbaka till frivolterna....
Inte är det lätt inte! Jag köpte ju dom fina skyttlarna från Clover, när jag ändå köpte dom fina virknålarna som matchar som fint. Sen tidigare har jag en japansk bok med fina frivolitetsmönster (då jag först trodde att det skulle vara virkning och det var såååå fina smycken).

Jag började från början, med det enklaste. Det tog en hel dag! En hel dag att få ihop någonting så stort som ett knappnålshuvud. Det är faktiskt en riktigt bedrift att kunna hålla på så många timmar med någonting utan att få det rätt. Det konstiga var att jag gjorde ju precis som på Youtube filmerna. Sen upptäckte jag att dom utelämnat en väldigt viktig detalj i dessa filmer, nämligen att tråden måste "vända" på sig, så knuten hamnar på den andra tråden istället. Och när jag upptäckte det så kunde jag googla fram en väldigt bra blogg, Tatted Treasures, med ett väldigt bra Youtube klipp och beskrivning hur man gör detta, flippar på tråden/vänder på tråden. Fast jag säger då det... att detta skulle vara basic, nånting enkelt... "My ass...! " svarar jag på det. *dagens frustration sitter fortfarande i*


I've started tatting. Not so easy! It took me the whoooole day to make something so small. They said it was the most simple start, yeah right! And it took me forever to figure out what I did wrong, that I needed to flip the stich, something they never mentioned in the many clips I spent the day watching. I thought I made exactly as the video, but it never worked. But now I know, I need to flip the stich. If you make 100 stiches perfect flipped stiches, and 1 that doesn't flip, then too bad for you, it's not gonna work pull the ring together. I'm gonna keep practicing when we go to Thailand, a ricefield with limited internet connection and limited tv. Just like ancient times, but good times to do some crafting like crochet, making those chinese silk flowers and now also tatting. Wish me luck!

2 kommentarer:

 1. Åh! Frivoliteter gjorde min mor också när jag var liten! Undras tro om jag inte har en bok med mönster som ligger och skräpar här någonstans... Och göra små smycken av dem är ju en jättefin idé! Nu har kugghjulen börjat snurra i skallen här... :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har hållit på som du fast jag har inte tålamod att sitta i en hel dag...jag satt i korta stunder men i många dagar istället och hade lätt skrivit under på att detta är djävulens påfund. Ända tills jag läste om flippen du skrev om. Vad är nu detta tänkte jag och följde din länk till youtube-filmen. Och äntligen!! Nu fattar jag! Äntligen får jag till det! Tusen tack för hjälpen! Har velat slå frivolitetsknutar länge men varje gång jag har försökt har det stupat på flippen. Jag har följt andra youtubefilmer men har inte sett skymten av en förklaring till flippen. Jag är så tacksam mot dig. Tusen tusen tack för att du publicerade detta!
  Lycka till med dina frivolitetsknutar!

  mvh
  Anette

  SvaraRadera