onsdag 10 oktober 2012

Vad ska jag välja till min Anise-jacka?

Jag tycker det är svårt att välja tyg till de plagg som jag vill sy. Som t.ex. Anise-jackan, rekommenderat tyg är alltifrån ull till linne, men "klart" att man inspireras av vintern (som i stort sett är obefintlig här i Taiwan, men än dock kommer det 2-3 "kalla" månader så småningom, just nu är det bara svalt och skönt). Men nackdelen med ull är att det är ett väldigt dyrt tyg, jag har hittat ett fint gulrutigt tyg för ca 220 kr/yard! x 3,5 yard som mönstret beskriver så blir det en hel del pengar.

En budget-variant är ju akryl, men är väl kanske inte så kul alla gånger, speciellt inte när man var med på senaste lektionen i materiallära och fick se hur akrylen smälter till stora plastklumpar. (ge mig ett par månader och ett riktigt snyggt akryltyg så kanske jag kan lära mig att ignorera detta faktum, "vill man vara fin får man lida pin" eller hur?) Fast - med det sagt så har jag faktiskt hittat ett bouclétyg, (sånt där med bubblor som alla Chanel-jackor är sydda i, många i alla fall), som är en akryl/ullblandning. Mjukt och fint som attan är det. Påminner lite om det svindyra gula ulltyget, medan detta är i bruna/gula nyanser, och priset endast 80 kr/yard.

Men undrar om jag inte kommit på mitt val nu. Vad sägs om denna inspiration, en ponchokappa från Prét.

Tänk er Anisejackan i rutigt men med svarta skinndetaljer, t.ex. krage, passpoal till fickan, knapphål. Helt plötsligt sprang prisaspekten ut genom fönstret, men det kan väl inte vara så dyrt väl? (nu pratar vi fuskskinn här).
Vad tycker ni? Kan det bli helt fel eller ganska så rätt

Har du några idéer? Vill du köpa mönstret och pröva själv så kan du göra det här

3 kommentarer:

 1. Jag har också stora funderingar på vad för tyg jag skall välja och hur jag skall tuffa till Anise lite. Har ett ljusblått "chanel-tyg" hemma som jag har tänkt till jacka. Modellen jag hade i huvudet var dock lite tuffar för att inte bli för sockersött och klassiskt eftersom tyget har dessa vibbar. Tankarna har gått till skinndetaljer, kanske lite spets och band liknande kjolarna i Made by Me. Vi får se vad det blir, följer dina funderingar. ;-)

  SvaraRadera
 2. Tycker det är svårt med en så mönstrad jacka som det röda rutiga om det är en så kort jacka. En längre, mer kappliknande, hade jag absolut kunnat sy i det, men när den är så kort måste den matcha/passa till det man har på nederdelen, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha. nämen så du säger! Nu har jag ju redan köpt tyg och allting. Men - helt ärligt så har du ju faktiskt helt rätt i det du säger! och inte matchar det så bra med jeans heller tycker jag (om det inte är mörkblå). Tyget får värma mina hyllor istället, nu när vintern kommer och allt. :)

   Radera