måndag 23 januari 2012

Kräkis?

...eller burp cloth som det heter på engelska. Ska man spy så kan man lika gärna göra det med stil, eller hur? Ikeas tvättlappar brukar ändå vara för små för den förvånande stora mängden spya som brukar kunna komma ur små spädbarn.

Det är även ett bra sätt att öva rullfåll på min nya OL-maskin. Lite bubbligt blev det i svängarna, hur kommer det sig tro? Jag brukar vara rätt dålig på att felsöka, utan skyller på att det bara är så. Kanske är det tyget? Jag har ett lager bomullstyg och ett lager tunn frotté. Men jag tycker det blev ganska fint ändå, trots bubblet. Jag har aldrig påstått att jag är perfekt heller.


While learning and practicing on my new serger, I made some burp cloths. I used a rolled hem stich and I think it turned out pretty good, even though it was a little bit bubbly here and there.

4 kommentarer:

 1. Aha! Nu fattar jag varför den har den formen ;-) Vilken smart idé, synd att man inte har småbarn längre...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Såna där syr jag också! Toppenbra! Mina kallas för iBurp, är mäkta stolt över det fyndiga namnet ;)

  Att det blir bubbligt kan bero på differentialmatningen. I alla fall är det så om jerseyn blir vågig". Då har man för låg differentialmatning. Så prova att sänka den lite, om du syr i bomullstyg.

  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Har precis sytt sådan lappar jag med, alltid bra att ha ;)
  Dina blev superfina!

  Marina

  SvaraRadera