måndag 10 september 2012

Vilket symönster är värt mest i din samling?

Roliga tygtryck, glada färger, vackra klänningar, häftiga kombinationer i all ära, garderoben är proppfull och ändå så står man där och hittar ingenting att ha på sig - problemet är väl att man kanske inte är världens smartaste shoppare - både vad gäller kläder och tyg. Summa sumarum; ingenting matchar.

Men, ställ dig själv frågan "Vilket symönster är värt mest i din samling?"
Mitt svar blir: Renfrew top.
Varför: Det är ett enkelt basmönster på en top, men ändå full av variationer (liksom alla andra av Sewaholics mönster vilket jag älskar och jag tycker det är så smart!). Korta ärmar, långa ärmar, V-ringat, rundringat eller som denna senaste - en cowl-krage!

Du kommer inte att bli besviken på detta mönster - jag lovar. Tröjan sys i elastiska tyger, och det tycker vi om när det är stretch i våra kläder! En Bombshell dress (som jag syr i Craftsys online kurs med Gretchen) kommer jag nog inte att använda så ofta - men en Renfrew top kommer jag att använda om och om igen och även fortsätta att utöka garderoben! Detta är min 4e än så länge.

Tyg: ett stickat elastiskt tyg från Kokka. Finns i butiken i natur/beige botten och kan även göra sig väldigt bra i det tyget! Ett varmt och gosigt tyg som bara skriker för att bli en Renfrew top i cowl krage.
Mönster: förlåt om jag tjatar... men det är ju Renfrew!Så vad svarar du på min fråga? 
Kommentera gärna.


Stay tuned for more Sewaholic... jag är frälst.

1 kommentar:

  1. Jag tog mig tid i somras och ritade ett eget t-shirtmönster. Det är redan sytt i fyra varianter, så det blir nog min favorit. Tätt följt av Sew what - Skirts. Denna fantastiskt glada och inspirerande bok med enkel alla-kan-mönsterkonstruktion på kjolar efter egna mått. Minst åtta olika har sitt ursprung i den :)

    SvaraRadera