söndag 2 september 2012

Alma + Thurlow = Sant

Isn't she pretty? My Alma-blouse?Tower in the background formerly known as the worlds tallest... Now only 3rd place.


I'm so happy! And I gotta say - I love my Thurlow shorts, they're so comfortable (maybe a bit too big) and I live in them!

För ett par veckor sedan såg jag ett par minuter av en dokumentär om hur kläder tillverkas i Indien och Bangladesh - det var hemskt! Därefter var det svårt att köpa kläder på H&M, Lindex etc. Så hädanefter ska jag försöka sy alla mina kläder själv. Sakta men säkert växer garderoben. Senaste tillskottet är denna söta Alma-blus! Varför kallar jag den för Alma? Jo, därför att mönstret från Sewaholic heter så, jag säljer det i butiken för 115 kr. Av samma anledning heter mina shorts Thurlow.

Bra: Att jag tar ett aktivt beslut över min garderob och miljön, att Alma är världens sötaste blus och det är ett mönster som jag har önskat mig länge! Dessutom kan man variera mönstret på många olika sätt och få fram flera blusar från samma mönster.
Mindre bra: det är några passformsfrågor som jag bör lösa, bl.a. tycker jag att den skulle kunna ligga bättre över bysten, så är det en s.k. "full bust alteration" som behövs?
Tyg: Kokka Kokka Kokka! :)

Övrigt: i blusen ska det vara ett 30 cm långt osynligt blixtlås i sidan, men jag tycker att det är i längsta laget (för egen del), så jag klippte av det ett par centimeter. Infodringen på armarna sydde jag fast för hand, tyckte det blev snyggare än att göra en stickning per maskin. 


***


Några bilder från The Art of the Brick utställningen av Nathan Sawaya - en helt galen artist som byger de mest fantastiska legofigurer. 


The Art of the Brick exhibition in Taipei

2 kommentarer:

  1. Så snygg blus! En sådan skulle jag vilja sy. Fast jag är lite allergisk mot rynk på ärmen, till mig själv alltså..... kanske kan man göra på annat sätt?

    SvaraRadera
  2. Jättesöt blus och finfina shorts! När du bara har hemsydda kläder i garderoben kommer du aldrig vilja köpa kläder igen :-) Jag köper bara strumpor och någon kofta då och då annars är allt hemsytt.

    SvaraRadera