måndag 18 juni 2012

Mor och svärmor är på väg!

Nu kommer snart mor och svärmor till Taiwan! För att dom ska känna sig välkomna så har jag sytt lite grejer till dom.

Båda två har varit här förut, flest gånger har svärmor varit här, säkert en 5-6 gånger. Senast var i januari/februari. Redan då önskade hon sig en bag in bag till hennes nya röda väska inhandlad i Thailand. Jättefin väska, men det fanns inte en enda ficka! Så nu får hon en "inläggsväska" med hela 17 fickor! (hon var då tvungen att välja den mest komplicerade må jag då säga).

2 dragkedjor á 24 cm långa behövdes också. Den lokala sybehörsaffären hade bara 25 cm i metall. Men hur svårt kan det vara att korta det? Ganska svårt om man inte har rätt verktyg - men det gick! (undrar hur min avbitartång anpassad till smyckestillverkning mår idag?)
Nättyg behövdes också. Blev en ganska kul detalj tycker jag.
Metallknappar - jag älskar mina metallknappar. Specialare som man sätter fast med KAM-pressen. (vanliga metallknappar är inte svåra att sätta fast alls - men personligen tycker jag dessa blir snygga, sen att jag har ca 100 st. sådana hemma gör ju inte valet så svårt). 

Hoppas hon tycker om den (måste hon) - för denna tog verkligen många timmar att göra och jag kämpade verkligen med alla 17 fickornaTill min egen kära mamma har jag gjort en med 18 cm's metallbåge. Tycker det är ett jättekul mönster att arbeta med, trixigt men kul och resultatet blir väldigt snyggt. Det är flera redan som frågan om mönstret och det kanske kommer så småningom...Hoppas dom är alltför upptagna med att packa nu så det inte hinns med att läsa någon blogg - annars så får dom väl se vad fint väntar på dom. (en ursäkt för den evinnerliga röran i syrummet som nu åter förvandlas till gästrum).

4 kommentarer:

 1. Det var då den finaste tanken att ge dem nogot när dem kommer! Jätte fina små väskor!

  SvaraRadera
 2. Så himla fina! Jag älskar väskor i alla de former..

  SvaraRadera
 3. Underbara väskor!! Och vilka tyger!!Tyget till den sista väskan, säljer du det???Kollade in ditt nya tyg med blommor pa bla botten, absolu min stil. Det ska jag köpa.

  NU ska jag shoppa!!

  SvaraRadera
 4. Fast innan jag shoppar ska jag nog vänta pa ditt svar om du säljer tyget som du använde dig av till baag väskan till din mamma...Tack!

  SvaraRadera