måndag 4 juni 2012

Sommarplanering

Det är helt otroligt vad tiden går fort! Sommaren är ju redan här! Snart kommer mammorna! (dvs. min mamma och svärmor) på besök. (Då tänker jag visst sitta och sy för då har jag ju dom perfekta barnvakterna - efter flera vändor i Taipei så får dom allt visa att dom kan hitta själva om dom ska någonstans...)

Så, om jag har lite mönster snart på intågande så ska jag sätta mig och sy sommarklänningar och blusar!
Här är några planeringar jag har på G.


Först ut blir: Crepe från Colette Patterns! Jag kommer nog att använda mitt Nano Iro tyg som jag har i butiken. Det är ett dubbelt gas-tyg (eller vad man ska kalla det för). Underbart mjukt, följsamt och skriker sommar! (men vi får se, jag har ett annat japanskt tyg som ev. kan bli bra också).

 
Därefter får det nog bli lite baskläder, t-shirtar från Renfrew mönstret från Sewaholic. Tygerna är från en butik som bara har Kokkatyger, och jag undrar inte jag om detta också kan vara Kokka, men det står ingenting på dom. Men jag gissar på det som sagt. Mjuka tyger. Jag tror det med körsbären kan bli kul!


Efter det får det nog bli några fina blusar! Då har jag 2 mönster så jag har inte valt färdigt än bland alla tyger vad som ska bli vad. Men det blir nog ett par blusar från varje mönster skulle jag tro. Pendrell från Sewaholic och Sencha från Colette.

 Vad sägs om detta japanska tyg? Svart-vita träd med detaljer i färg? Tyvärr fanns det rätt lite kvar av detta, ca 1,5 meter bara, som jag knep förstås.Här har vi ett annat blustyg, men kanske lite mer höstkänsla över detta så får väl kanske vänta med det.


Detta med - är det sillar?? - tyckte jag var kul! Det är ganska småmönstrat så från avstånd ser det ut som att det bara är lite mönstrat, men tittar man närmare ser man att det är....djur? fiskar?


Här är en färdig variant på Pendrellblusen från Sewaholic. Fin va? :) Sist men inte minst! En klarröd Ceylonklänning ska det bli! Jag har sett bild på det, i en blogg, som jag inte för mitt liv hittar igen! En kvinna som sitter och ror i en eka... Det var så fint! Om du har sett henne var vänlig hör av dig... :)Sist men inte minst - jag håller på att bunkra upp med osynliga blixtlås i längder som passar dessa klänningar, och andra klänningar från samma mönstertillverkare! För ni kanske kan gissa vid det här laget? JAAAA!! Dessa och andra mönster kommer att komma upp i butiken! Så nu kan vi bara vänta... Spännande va? Jag önskar dom vore här NU!Hur planerar du dina tyger? Vill ni ha fler färger på blixtlås? (för dessa kommer också att komma upp i butiken samtidigt som mönstrena).I'm planning a summer wardrobe! I've got all the fabrics prepared and ready, all pre-washed. So now I'm waiting for these and some other patterns from Colette and Sewaholic to arrive. I can't wait! 


Do you live in Taipei? I was thinking about using these patterns for sewing classes, you buy the pattern from me and then I'll teach you how to sew! Doesn't that sound like a lot of fun? Let me know if you're interested. Classes would be in September (since we're going to Europe for July/August).**bilder kommer från Sewaholic och Colette.

9 kommentarer:

 1. Ann Britt Bergström4 juni 2012 kl. 23:25

  Väldigt snygga mönster och fina tyger, men bara i "bebistrorlek" eller? Jag undrar lite om Kokkatyg, är det vävt alltså, men mjukt? Jätterevlig blogg du har, har börjat följa den nu!

  SvaraRadera
 2. Va kul att du tycker om bloggen Ann Britt!
  Angående tygerna det finns många olika typer. Just detta på förvisningsbilden rekommenderar jag om du vill sy klänning eller blus, men vill du sy en väska eller nåt så kan du sy av det med ugglorna. http://www.mrsbao.se/product.php?id_product=350
  Desamma gäller Echinotygerna: http://www.mrsbao.se/product.php?id_product=318

  MEN, jag har sett en kjol i Echinotyg (som är samma grovlek som ugglorna också t.ex.) och det var jättesnyggt! :)

  Angående storlekarna så är Colette en amerikans stl. 18 vilket motsvarar ungefär stl. 48 och Sewaholic stl 16 som är ca 46. (enligt denna tabell http://goeurope.about.com/cs/shopping/l/bl_clothes_size.htm ) Men jag ska kolla upp det där lite bättre när dom kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann Britt Bergström6 juni 2012 kl. 01:08

   tack för svar! Funderar på den enkla blusen bl.a, man skulle ju vilja känna på tygerna bara. Ska visa äldsta dottern Ceylonklänningen, tror hon skulle passa i en sån!

   Radera
 3. hej, Jag älskar den första klänningen!!!!!Hur lang tid skulle det ta att skicka mönstret till Spanien? Skulle egentligen skriva och fraga om du kommer att finnas pa plats i sommar eftersom jag alldeles säker behöver tyger, Hakka och det japanskablommor pa svart botten.??
  Kul att du ocksa har börjat med mönster. Bra ide!!

  Hejda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hola Singoalla! :)
   Ja du, har du någon idé om hur lång tid det tog förra gången? Det brukar gå ganska fort att få iväg dom till Sverige, sen snurrar dom runt på postterminalerna runtom i landet, som snabbast har det gått på ca 4 dgr, men det kan även ta ca 2-3 veckor. Svårt att säga. Som jag skrev ovan så blir det Sverige sen i sommar (och besök på exotiska Stoff och Stil).
   Dina tyger finns, inga problem. Funderar själv på en kjol i det svarta med japanska blommor på, såg något kul i Burdastyle för inte så länge sedan.

   Du tror inte det finns spanjorer som skulle vara intresserade? :) Iofs, engelskan är inte så utbredd och min spanska butiksversion är väl inte det heller. *s*

   Kul att du återkommer!

   Radera
 4. Oj så mycket snyggt du ska hinna sy.. :)Hur är storlekarna på Sewaholic-mönstren? Vad motsvarar storlek 16?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storlekarna på Sewaholic är "päronanpassade", dvs större rumpa. :) Om man jämför med Burdastyle's storleksmått för 16 som motsvarar ca stl. 46 så är deras byst: 104, Midja, 86, Höft 110. Sewaholics däremot har; byst 104, Midja 86 och den bredare päronhöften: 119. Mer mått om storlekarna är på väg upp. :) Bara att fråga på om du har fler frågor Lotte.
   Ha en underbar dag! /Agneta

   Radera
 5. Fina mönster och tyger du har tagit in ditt sortiment. Kul att du även har dragit igång "Sy med Mrs Bao". Lycka till med detta och sommarens alla syprojekt.

  SvaraRadera
 6. Ceylonklänningen är alldeles underbar! lyckas man nån gång återerövra sin midja igen så är den perfekt!!

  SvaraRadera