onsdag 13 juni 2012

Sommarutmaning: Dags att erkänna färg!

Är det inte roligt att "sy tillsammans" via nätet? Många i syvärlden har varit med på Karinottilias Sew-Alonger på Facebook och på hennes blogg. (underbara sew alonger, själv har jag varit med på Weekender bag'en samt BH).

Men nu kom jag själv på en (vad jag tycker är) en underbar idé! Jag vill själv inte känna ett "tvång" att göra ett speciellt plagg eller väska eller liknande under sommaren, dessutom kommer jag inte att ha tillgång till symaskin under större delen av sommaren (kanske liiite). Däremot kommer jag att försöka mig på frivoliteterna igen, samt att virka, och vem vet vad mer kul det kan bli, lite sidenblommor kanske?

Så min idé är alltså att bestämma en färg för juli och en färg för augusti, och därefter ska jag försöka hålla mig till den färgen under den månaden. Förstår ni?

Fråga nr. 1 - Vilken färg tycker DU?

Fråga nr. 2 - Vill du vara med på denna lilla sommarutmaning? Om du är med - så blogga om dina kreationer, har du ingen blogg så får du gärna lägga upp bilderna på Mrs Bao's Facebooksida (eller skicka till mrsbao.agneta@gmail.com så kan jag lägga upp dom antingen på FB eller här på min blogg).

Ska se om jag kan be min IT-tekniker/data-illustratör/make att fixa en knapp åt oss.

Så - lägg en röst här till vänster - vare sig du är med eller ej.


Saknar du en färg i omröstningen, kanske den färgen som DU vill arbeta med, skriv en kommentar så lägger jag till den. :)

Här kommer några färgförslag:

Årets färg 2012: Tangerine Tango, även kallad orange. Men ärligt talat... nja... är det verkligen så snyggt?Vårens färger 2012:
Höstens färger 2012:
Vad har ni för favoriter? Vad ska jag sy i för färg i juli och i augusti? Och för att inte skrämma upp någon - och mig själv för den delen - måste kulören inte vara exakt Olympian Blue eller Tangerine Tango, nånting blått eller nånting orange duger fint.

Visst låter det kul? Så hur många är med?

Jag måste ju erkänna att mina favoriter är Rose Smoke, Cockatoo och Tradewinds, Rhapsody är väldigt fin också. Solar Power också!


Här är dom första förslagen:
* Rose Smoke
* Cockatoo
* Tradewinds
* Rhapsody
* Solar Power

vilka fler färger vill du se? Lägg en kommentar så lägger jag upp en omröstning här till vänster lördagen den 16e juni. Ni måste inte välja dessa färger, och ni måste inte ha fancy-pancy-namn på färgerna heller.

9 kommentarer:

 1. Jag tror att gult kan bli en verklig utmaning!

  SvaraRadera
 2. Jag tror på Granita eller pink flambe i juli och för augusti Ultramarine green eller grassgreen, rosa i sommar och grönt i höst. En vinröd/plommon kontrastfärg lär dyka upp som alternativ till svart och brun

  Liten accessoar som jag har mer tyg av till annat finns på http://shop.centertex.fi/for-damer-c-42.html

  SvaraRadera
 3. Cockatoo, Tradwinds ?? Vad hände med blå, gul, grön och röd? :-) Jag kan omöjligt begränsa mig till en färg en hel månad. En vecka hade kanske funkat. :-) Men jag ska roa mig att följa utmaningen på din blogg. Kul idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, ja blå gul grön och röd är också bra färger! :) Jag kommer nog inte bara att hålla mig till en färg strikt en månad, men ett par projekt kanske jag får ihop. Tänk bara vad lätt det kommer att bli att shoppa! :)

   Radera
 4. Turkos! Det är färgen som jag kommer syvi sommar! :-)

  SvaraRadera
 5. Cockaloo är sååå fin. Fjärilar, ljushållare, smycken, babykofta, filt....Den hade jag valt :-D

  SvaraRadera